Artısan Gıda

Besleyici

Hipo-alerjenik
Pirinç derivativleri laktoz ve gluten içermez.

Makro-besin kompozisyonu
Düşük yağ ve ort. %78 karbonhidrat içeriğiyle pirinç sindirimi kolay bir besindir. Karbonhidrat içeriğinin yanısıra pirinç, gluten içermeyen ve oldukça enteresan bir amino asit içeriği olan proteinler içerir (ort. %7).

İnek sütü ve soya sütü ile karşılaştırıldığında pirinç proteinlerinin amino asit kompozisyonu anne sütündekilere daha yakındır. Pirincin sahip olduğu besinsel değer pirinç unu, nişastası ve proteininde de bulunur. Bu nedenle pirinç hammaddeleri bebekler ve yetişkinler için ideal besin kaynağıdır.

Mikro-besin kompozisyonu
Vitamin ve minerallerin büyük bir çoğunluğu pirincin kepek kısmında ve jerminde bulunur.Beyaz pirinç elde edilirken pirincin bu önemli kısmı ayrılır. BENEO-Remy besinsel olarak zengin olan bu kısımdan faydalanabilmek için RemyLive adlı ürünü geliştirmiştir. RemyLive stabilize edilmiş pirinç kepeği ve jerminden oluşur.

RemyLive
~%20 lif,
~%20 lipit,
~%15 protein,
~% 15karbonhidrat içerir

RemyLive aynı zamanda özellikle B grubu vitaminler , magnezyum ve fosfor gibi mineraller ve gamma-pryzanol gibi antioksidanlar bakımından zengindir.

Tüm bu özellikleri nedeniyle RemyLive gıdaların ( unlu mamuller, ekstrüde ürünler) besinsel profilinin zenginleştirilmesi için en uygun hammaddelerden biridir.